Praktische info​

Gezellige happening

Het Bike Stories Festival is een kleinschalig event voor de hele familie. We doen er alles aan om er een heel gezellige happening van te maken. Voor mensen die de fiets belangrijk vinden, voor transport, gezondheid of milieu. De bindende factor is de liefde voor de fiets.
Het festival is er voor oud, voor jong en voor tussenin. Voor ervaren fietsers en voor wie de fiets nog moet ontdekken. Voor echte kenners en voor wie nieuwsgierig is en wil bijleren. Er valt voor iedereen wat te ontdekken.

Prijs

Tickets kosten 6€ per persoon vanaf 16 jaar.
Onder de 16 jaar is toegang gratis.

Tickets

Meld je aan voor tickets

Bike Stories

Bike Stories brengt mensen samen rond fantastische fietsverhalen, om hen te inspireren, te enthousiasmeren en te leren van elkaar. Met dit nieuwe platform, gegroeid uit fietsenwinkel Fietsen Jurgen in Hofstade, willen we via de succesverhalen nóg meer mensen aan het fietsen brengen. Omdat we overtuigd zijn van de positieve impact van de fiets: op de mens, de maatschappij en het milieu. Daarom ook dit eerste Bike Stories Festival. 

Meest gestelde vragen

FAQ

We overlopen alvast de meest gestelde vragen.

Covid-19 maatregelen

Wat is het Covid Safe Ticket?

Het Covid Safe Ticket is specifiek bedoeld om toegang te krijgen tot evenementen zonder dat je een mondmasker moet dragen en 1,5 meter afstand moet houden. Het Covid Safe Ticket is alleen geldig in België.

Op technisch vlak zijn het Covid Safe Ticket en het Europees coronacertificaat identiek. Beide werken met een QR-code, die automatisch op je smartphone verschijnt via de CovidSafeBE-app.

Wie komt in aanmerking voor een Covid Safe Ticket?

Je krijgt een geldig Covid Safe Ticket als je

 • ouder bent dan 12 jaar (geboortejaar 2009) en je meer dan 2 weken volledig bent ingeënt.
 • een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden hebt.
 • een PCR-test liet afnemen, met een negatief resultaat. Dit resultaat is geldig op de dag van de test en twee dagen erna. Opgelet: het Covid Safe Ticket is pas geldig als het resultaat van deze test is opgeladen. Dat kan tot 24u duren. 
 • een snelle antigeentest hebt laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat. Dit resultaat is geldig op de dag van de test en de dag erna. Opgelet: het Covid Safe Ticket is pas geldig als het resultaat van deze test is opgeladen. Dat kan tot 24u duren.
Moeten ook kinderen onder de 12 jaar een Covid Safe Ticket aanvragen?

Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven geen Covid Safe Ticket te tonen om toegang te krijgen. Bij twijfel bij de controle moeten ze wel kunnen aantonen dat ze jonger zijn dan 12 jaar (kids-ID).

Hoe kan ik het Covid Safe Ticket aanvragen?

Heb je al een Europees coronacertificaat, dan hoef je geen bijkomend document aan te vragen. Anders kan je je Covid Safe ticket aanvragen op verschillende manieren:

 • Het CST/certificaat is digitaal opvraagbaar via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en op websites zoals Mijn Burgerprofielmijngezondheid.be of MyHealthViewer. Om certificaten digitaal op te vragen heb je ofwel jouw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme).
 • Personen zonder Belgische eID maar met BIS-nummer kunnen ook hun digitale sleutels activeren en aanmelden. Ook aanmelden via eIDAS (nieuwe Europese aanmeldmethode) is mogelijk voor personen zonder Belgische eID waarvan het thuisland aangesloten is bij eIDAS (momenteel gaat het over Tsjechië, Duitsland, Estland, Spanje, Kroatië, Italië, Luxemburg, Letland, Portugal en Slowakije).
 • Je kan ook contact opnemen met de Helpdesk van Vlaanderen: 078 78 78 50 (9 tot 19u op weekdagen) (internationale oproepen: +32 78 78 78 50). Alle types certificaten kunnen door de Helpdesk ook verstuurd worden naar jouw eBox, deze moet dan wel geactiveerd zijn.
Hoeveel kost een Covid Safe Ticket?

Een Covid Safe Ticket is gratis. Moet je een coronatest laten afnemen om je Covid Safe Ticket te krijgen, dan moet je wel betalen voor je coronatest.

Hoeveel kost een coronatest?

Kreeg je nog niet de kans om je volledig te laten vaccineren (inclusief de twee weken na de tweede vaccinatie)? Dan kan je twee keer gratis worden getest. Je kan hiervoor gratis PCR-testcodes aanvragen. De code die je krijgt om je gratis of betalende test vast te leggen, is 10 dagen geldig.
Anders kost een PCR-test gemiddeld 46,81 euro als je bent ingeschreven bij een Belgische verzekeringsinstelling.
Een sneltest (of antigeentest) kost 26,70 euro.

Hoe kan ik een PCR-test aanvragen?

Je kan op de website mijngezondheid.belgië.be inloggen met je identiteitskaart of de itsme-app. Hier kan je je gratis of betalende test aanvragen. Het systeem geeft je dan cijfercode. Met die code kan je, via dezelfde website, meteen een reservatie maken in een testcentrum naar keuze.  

Waar vind ik mijn testresultaat van mijn PCR-test?

Het testresultaat van je PCR-test kan je raadplegen op myhealthviewer.be of via de CovidSafeBE-app.

Hoe kan ik een sneltest aanvragen?

Maak tijdig een afspraak met een apotheker die sneltesten aanbiedt. Meer info over een sneltest bij je apotheker vind je in deze folder.  

Wanneer moet ik me ten laatste laten testen om toegang te krijgen tot Bike stories festival?

Een PCR-test is geldig op de dag van afname + 48u. Opgelet: het kan tot 24u duren voor het resultaat van een negatieve test in je Covid Safe App staat. Laat je je testen op vrijdagnamiddag, dan kan je met de PCR-test dus op zondag naar Bike Stories Festival. 

PCR-test op vrijdag —> in je Covid Safe Ticket voor Bikestories festival op zondag

Een antigeentest of sneltest is geldig op de dag van afname + 24u. Opgelet: het kan tot 24u duren voor het resultaat van een negatieve test in je Covid Safe App staat. Laat je je testen op zaterdag, dan kan je met de sneltest op zondag naar Bike Stories Festival. 

Wie mag de coronatesten afnemen?

Om geldig te zijn voor het Covid Safe Ticket moet de PCR-test of de antigeentest worden afgenomen door medisch geschoold personeel. Wie de test precies mag afnemen en in welke omgeving, dat lees je hier. Hieronder vind je ook een lijst van waar je een coronatest kan laten afnemen in de buurt van Mechelen.  

Hoe wordt het Covid Safe Ticket gecontroleerd?

Het Covid Safe Ticket is persoonlijk. Dit betekent dat de personen die instaan voor de toegangscontrole van Bike Stories Festival ook de identiteit van de eigenaar controleren. Vergeet dus zeker niet om ook je identiteitskaart mee te brengen.

Bij het scannen van jouw Covid Safe Ticket worden geen gezondheidsgegevens gedeeld met de organisator of bewakingsfirma. Zij krijgen enkel jouw naam, voornaam en geboortedatum te zien, en of het certificaat voldoet aan de vereisten om binnen te mogen (bv. of het nog geldig is).

De vrijwilligers van Bike Stories Festival voeren de toegangscontrole uit om het festival voor iedereen aangenaam en veilig te laten verlopen. Zo zorgen ze er mee voor dat zoveel mogelijk mensen van het event kunnen genieten. Alvast bedankt om daarom op een fijne en respectvolle manier met onze vrijwilligers om te gaan!

Festival

Kan ik fietsen testen?

Uiteraard, je zal op het Bloso domein een rit kunnen uitvoeren met tal van testfietsen.

Kan ik met cash geld betalen?

Het zal mogelijk zijn om met Cash te betalen, niet elke foodtruck beschikt over een Bancontact toestel dus hiervoor is cash geld aangeraden.

Is er voldoend animatie voor kinderen?

De kids kunnen zich volledig uitleven. Er zijn interactieve opdrachten, shows, springkastelen,…

Wat bij slecht weer?

Het event gaat door met goed of slecht weer. De meeste activiteiten vinden in de tent plaats, goed of slecht weer heeft dus geen invloed op het verloop van het event.

Mag ik eigen eten drinken meenemen?

Op het terrein is eigen eten en drinken niet toegestaan. Er zijn voldoende foodbikes en drinkstanden om iedereen te kunnen voorzien van iets heerlijk om te eten en drinken.

Tickets

Wat krijg ik voor mijn inschrijving?

Wanneer je inschrijft, ontvang je een digitaal ticket waarmee je het festival kan bezoeken.
Tickets, zijn individueel, je hebt dus voor iedereen een ticket nodig.
Een ticket is pas nodig vanaf 16jaar.

Ik heb tickets besteld maar niets ontvangen

Het volledig inschrijvingsproces is geautomatiseerd, mogelijk liep er iets mis.
• Controleer je SPAM folder.
• Heb je het juiste mail adres gebruikt?
• gebruik deze link om je tickets opnieuw op te vragen

Parking

Naar een fietsfestival kom je met de fiets natuurlijk! Daarom dagen we je graag uit om je auto thuis te laten.
Je kan parkeren op de fietsparking aan de ingang van het festivalterrein.

Is het te ver fietsen of kom je liever met de wagen?
Dan kan je gebruik maken van de ruime (betalende) parking aan ingang B. 

Het domein ligt op wandelafstand van het station van Hofstade.

Wie met de auto komt, neemt op de E19 tussen Antwerpen en Brussel afrit 11 Zemst. Je volgt vervolgens de bewegwijzering naar het domein.

Waar best parkeren?

Parking A: Sportcomplex (sporthal+gymnastiekhal)
Parking B: Sportverblijf – Hoogtouwenparcours
Parking C: Bussen (sportklassen, sportdagen,…) – Leveranciers
Parking D: hoofdparking
Parking E: Strand – Sportimonium – Uitleendienst

Tarief: €5,00 per dag – betaal aan de terminals verspreid over het domein

Contact

Heb je hiernaast nog geen antwoord op je vraag gevonden?
Stuur gerust een bericht.

FAQ

We overlopen alvast de meest gestelde vragen.

Wat kost een ticket?

Een ticket kost 6€ per persoon vanaf 16 jaar.
Onder de 16 jaar is toegang gratis.

Is dit event voor iedereen?

Absoluut, iedereen is welkom. Tijdens Bike Stories Festival gaan we genieten, verhalen vertellen en elkaar motiveren nog meer te fietsen.
Wil je dus meer ontdekken over fietsen, over fietsverhalen, of heb je gewoon zin om mee te komen genieten, iedereen is welkom.

Wat met COVID-19?

COVID-19 heeft helaas nog steeds invloed op alles.
Naarmate het event dichterbij komt, wordt er verder gecommuniceerd over de geldende regels. 

Is restitutie mogelijk?

Restitutie is mogelijk als het event niet kan plaats vinden door corona maatregelen.
Tickets worden verwerkt door Eventgoose, een deel van de registratie kan daardoor niet gerestitueerd worden.

Alle meest gestelde vragen

FAQ

We overlopen alvast de meest gestelde vragen.

Covid-19 maatregelen

Wat is het Covid Safe Ticket?

Het Covid Safe Ticket is specifiek bedoeld om toegang te krijgen tot evenementen zonder dat je een mondmasker moet dragen en 1,5 meter afstand moet houden. Het Covid Safe Ticket is alleen geldig in België.

Op technisch vlak zijn het Covid Safe Ticket en het Europees coronacertificaat identiek. Beide werken met een QR-code, die automatisch op je smartphone verschijnt via de CovidSafeBE-app.

Wie komt in aanmerking voor een Covid Safe Ticket?

Je krijgt een geldig Covid Safe Ticket als je

 • ouder bent dan 12 jaar (geboortejaar 2009) en je meer dan 2 weken volledig bent ingeënt.
 • een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden hebt.
 • een PCR-test liet afnemen, met een negatief resultaat. Dit resultaat is geldig op de dag van de test en twee dagen erna. Opgelet: het Covid Safe Ticket is pas geldig als het resultaat van deze test is opgeladen. Dat kan tot 24u duren. 
 • een snelle antigeentest hebt laten afnemen door medisch geschoold personeel, met een negatief resultaat. Dit resultaat is geldig op de dag van de test en de dag erna. Opgelet: het Covid Safe Ticket is pas geldig als het resultaat van deze test is opgeladen. Dat kan tot 24u duren.
Moeten ook kinderen onder de 12 jaar een Covid Safe Ticket aanvragen?

Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven geen Covid Safe Ticket te tonen om toegang te krijgen. Bij twijfel bij de controle moeten ze wel kunnen aantonen dat ze jonger zijn dan 12 jaar (kids-ID).

Hoe kan ik het Covid Safe Ticket aanvragen?

Heb je al een Europees coronacertificaat, dan hoef je geen bijkomend document aan te vragen. Anders kan je je Covid Safe ticket aanvragen op verschillende manieren:

 • Het CST/certificaat is digitaal opvraagbaar via de CovidSafeBE-app (mobiele app) en op websites zoals Mijn Burgerprofielmijngezondheid.be of MyHealthViewer. Om certificaten digitaal op te vragen heb je ofwel jouw identiteitskaart, pincode en kaartlezer nodig, ofwel een andere geactiveerde digitale sleutel (bijvoorbeeld itsme).
 • Personen zonder Belgische eID maar met BIS-nummer kunnen ook hun digitale sleutels activeren en aanmelden. Ook aanmelden via eIDAS (nieuwe Europese aanmeldmethode) is mogelijk voor personen zonder Belgische eID waarvan het thuisland aangesloten is bij eIDAS (momenteel gaat het over Tsjechië, Duitsland, Estland, Spanje, Kroatië, Italië, Luxemburg, Letland, Portugal en Slowakije).
 • Je kan ook contact opnemen met de Helpdesk van Vlaanderen: 078 78 78 50 (9 tot 19u op weekdagen) (internationale oproepen: +32 78 78 78 50). Alle types certificaten kunnen door de Helpdesk ook verstuurd worden naar jouw eBox, deze moet dan wel geactiveerd zijn.
Hoeveel kost een Covid Safe Ticket?

Een Covid Safe Ticket is gratis. Moet je een coronatest laten afnemen om je Covid Safe Ticket te krijgen, dan moet je wel betalen voor je coronatest.

Hoeveel kost een coronatest?

Kreeg je nog niet de kans om je volledig te laten vaccineren (inclusief de twee weken na de tweede vaccinatie)? Dan kan je twee keer gratis worden getest. Je kan hiervoor gratis PCR-testcodes aanvragen. De code die je krijgt om je gratis of betalende test vast te leggen, is 10 dagen geldig.
Anders kost een PCR-test gemiddeld 46,81 euro als je bent ingeschreven bij een Belgische verzekeringsinstelling.
Een sneltest (of antigeentest) kost 26,70 euro.

Hoe kan ik een PCR-test aanvragen?

Je kan op de website mijngezondheid.belgië.be inloggen met je identiteitskaart of de itsme-app. Hier kan je je gratis of betalende test aanvragen. Het systeem geeft je dan cijfercode. Met die code kan je, via dezelfde website, meteen een reservatie maken in een testcentrum naar keuze.  

Waar vind ik mijn testresultaat van mijn PCR-test?

Het testresultaat van je PCR-test kan je raadplegen op myhealthviewer.be of via de CovidSafeBE-app.

Hoe kan ik een sneltest aanvragen?

Maak tijdig een afspraak met een apotheker die sneltesten aanbiedt. Meer info over een sneltest bij je apotheker vind je in deze folder.  

Wanneer moet ik me ten laatste laten testen om toegang te krijgen tot Bike stories festival?

Een PCR-test is geldig op de dag van afname + 48u. Opgelet: het kan tot 24u duren voor het resultaat van een negatieve test in je Covid Safe App staat. Laat je je testen op vrijdagnamiddag, dan kan je met de PCR-test dus op zondag naar Bike Stories Festival. 

PCR-test op vrijdag —> in je Covid Safe Ticket voor Bikestories festival op zondag

Een antigeentest of sneltest is geldig op de dag van afname + 24u. Opgelet: het kan tot 24u duren voor het resultaat van een negatieve test in je Covid Safe App staat. Laat je je testen op zaterdag, dan kan je met de sneltest op zondag naar Bike Stories Festival. 

Wie mag de coronatesten afnemen?

Om geldig te zijn voor het Covid Safe Ticket moet de PCR-test of de antigeentest worden afgenomen door medisch geschoold personeel. Wie de test precies mag afnemen en in welke omgeving, dat lees je hier. Hieronder vind je ook een lijst van waar je een coronatest kan laten afnemen in de buurt van Mechelen.  

Hoe wordt het Covid Safe Ticket gecontroleerd?

Het Covid Safe Ticket is persoonlijk. Dit betekent dat de personen die instaan voor de toegangscontrole van Bike Stories Festival ook de identiteit van de eigenaar controleren. Vergeet dus zeker niet om ook je identiteitskaart mee te brengen.

Bij het scannen van jouw Covid Safe Ticket worden geen gezondheidsgegevens gedeeld met de organisator of bewakingsfirma. Zij krijgen enkel jouw naam, voornaam en geboortedatum te zien, en of het certificaat voldoet aan de vereisten om binnen te mogen (bv. of het nog geldig is).

De vrijwilligers van Bike Stories Festival voeren de toegangscontrole uit om het festival voor iedereen aangenaam en veilig te laten verlopen. Zo zorgen ze er mee voor dat zoveel mogelijk mensen van het event kunnen genieten. Alvast bedankt om daarom op een fijne en respectvolle manier met onze vrijwilligers om te gaan!

Festival

Kan ik fietsen testen?

Uiteraard, je zal op het Bloso domein een rit kunnen uitvoeren met tal van testfietsen.

Kan ik met cash geld betalen?

Het zal mogelijk zijn om met Cash te betalen, niet elke foodtruck beschikt over een Bancontact toestel dus hiervoor is cash geld aangeraden.

Is er voldoend animatie voor kinderen?

De kids kunnen zich volledig uitleven. Er zijn interactieve opdrachten, shows, springkastelen,…

Wat bij slecht weer?

Het event gaat door met goed of slecht weer. De meeste activiteiten vinden in de tent plaats, goed of slecht weer heeft dus geen invloed op het verloop van het event.

Mag ik eigen eten drinken meenemen?

Op het terrein is eigen eten en drinken niet toegestaan. Er zijn voldoende foodbikes en drinkstanden om iedereen te kunnen voorzien van iets heerlijk om te eten en drinken.

Tickets

Wat krijg ik voor mijn inschrijving?

Wanneer je inschrijft, ontvang je een digitaal ticket waarmee je het festival kan bezoeken.
Tickets, zijn individueel, je hebt dus voor iedereen een ticket nodig.
Een ticket is pas nodig vanaf 16jaar.

Ik heb tickets besteld maar niets ontvangen

Het volledig inschrijvingsproces is geautomatiseerd, mogelijk liep er iets mis.
• Controleer je SPAM folder.
• Heb je het juiste mail adres gebruikt?
• gebruik deze link om je tickets opnieuw op te vragen