Alle activiteiten

Een festival door en voor fietsers

Het Bike Stories Festival draait rond de fiets en onvervalst fietsplezier.
Laat je inspireren door andere levensgenieters op twee wielen, en doe actief mee. Er zijn activiteiten voor het hele gezin. 

Make a Wish

Make A Wish

Make a Wish

Dromen laten uitkomen is het mooiste dat er is. Daarom storten we alle inschrijvingsgelden door naar Make A Wish. Op die manier kunnen we helpen iemand zijn of haar droom waar te maken. Je inschrijving is per gezin.

We Leaf

Beelden van WeLeaf

We Leaf

Zoë en Olivier vertrekken op de fiets op reis
zonder ervaring, zonder tijdslimiet en zonder plan. Vier jaar later hebben ze ruim 40.000 kilometer afgelegd. Op de fiets, met de kano, op ski’s, in een zeilboot, te voet en zelfs op skates. Allemaal op de kracht van hun spieren. Langzaam en duurzaam. Ze reizen van ongekende gastvrijheid naar pure wildernis, van momenten vol tranen naar triomfantelijke overwinningen, van hevige ruzies naar intens geluk.

Food Bikes

Food Bikes

Een hapje en een tapje? Onze food bikes denken mee aan je maag.

Hera van Willick

Hera van Willick

Al het moois dat Hera tijdens haar reizen ervaart wil ze graag delen, door woorden te geven aan wat het haar heeft opgeleverd en hoe het haar steeds weer veranderd. Het is haar doel om daarmee andere (potentiële) fietsers te inspireren, motiveren, bemoedigen en enthousiasmeren.

MTB parcours

MTB parcours

Al eens gefietst op het prachtige mountainbike-parcours van het domein? Dan is het nu hét moment. Kies de coolste mountainbike en laat je volledig gaan op het heerlijk avontuurlijke parcours!

Winter BBQ

Winter BBQ

Bij een gezellig festival hoort ook lekker eten natuurlijk. Schuif aan op onze warme winterbarbecue! Onze chefs grillen de lekkerste stukjes vlees voor je klaar op een traag smeulend houtvuurtje. We openen de veldkeuken en het buffet om 18u, met lekkers voor kleine én grote eters. Schrijf je op voorhand in, hap toe en laat het je smaken!  

Hoe steel ik een fiets?

Hoe steel ik een fiets?

Hoe doen die fietsdieven het toch, om telkens opnieuw met je nieuwe fiets aan de haal te gaan. Ook al dacht je nog dat die zo goed op slot zat? Professionele fietsendieven hebben er zo hun trucjes voor. De welke? We nodigen een fietsdief uit die zijn geheimen zélf komt opbiechten.

Kinderactiviteiten

Kinderactiviteiten

Het Bike Stories Festival is er voor het hele gezin! We denken ook aan de allerkleinsten. Laat je kids zich helemaal uitleven. Met de springkastelen, de kleurtafels, het verticaal fietsen en nog zoveel meer maken ook je kinderen er een onvergetelijke dag van!

Kampvuren

Kampvuren

Ah, de charme van een kampvuurtje. Verspreid rond de tent kan je genieten van de gezellige intimiteit van een vuurkorf. Dé plek om in alle rust je eigen verhalen te delen met anderen. Bekend of onbekend, fietser of (nog) niet. Wat is er mooier dan met elkaar je ervaringen te delen? Zo houden we het lekker warm op het einde van het jaar.

Panelgesprek

Panelgesprek

Al die fietsvragen die wij in onze winkel van Bike Stories krijgen? Daar weten de experts wel raad op. We bundelen de meest voorkomende vragen en vuren die op hen af. Jij krijgt de correcte informatie, rechtstreeks vanuit de bron.

Testritten

Testritten

Waarom zijn fietsmerken als Santos, Achielle, Velo de Ville, Urban Arrow, Brompton & I:SY zo superieur? Kom langs op de standjes van onze partners. Kies een testfiets en maak een rit door het domein. Dan ervaar je het antwoord op je vraag.

Optreden

Optreden

Om 20u sluit Dunja het festival af met een te super gezellig optreden. We gaan samen genieten van haar prachtige stem.

Workshops

Workshops

Er is zo veel te vertellen over fietsen en fietsverhalen, maar ook over de techniek en technologie die tegenwoordig op fietsen staat is veel te leren. We organiseren workshops die je mee kan volgen zodat jij je fiets nog beter begrijpt.

Fiets labelen​

Fiets labelen

Je fiets laten registreren is een kleine stap in het beveiligen van je fiets. Daarom zorgen we ervoor dat je dit ook op locatie kan doen, nog een reden om zeker met je fiets te komen.

Fiets markt

Fiets markt

Onze fietsmerken komen mee om je alles over hun fietsen te vertellen. Spreek met de eigenaars of vertegenwoordigers en kom alle geheiemen te weten van de fiets.

Challenges

Challenges

Het festival daagt je uit! Om zoveel mogelijk mensen op de fiets te krijgen, word je op verschillende plaatsen op het festivalterrein uitgedaagd. Speels en grappig … en ook goed voor je conditie. Je kan er zelfs prijzen mee winnen!

Woodcarving

Woodcarving

In dikke blokken hout schuilen uilen, konijntjes en andere verrassende vormen. Het komt erop aan het overtollige hout weg te kappen. Dat kan houtkunstenaar Leo Beterams als geen ander. Met veel precisie tovert hij ruwe houtblokken om tot prachtige sculpturen. Hij geeft enkele demonstraties van zijn talent. 

Verticaal fietsen

Verticaal fietsen

Wat als je nu eens omhoog zou fietsen in plaats van vooruit? Da lijkt ons nu echt uitdaging. Met de verticaal fiets kan je 12 meter omhoog fietsen, en ondertussen kan je genieten van het zicht over het hele Bloso domein.

Trial show

Trial show

Biketrial is de meest technische sport die kan worden beoefend met een fiets. Het uiteindelijke doel van deze sport is obstakels berijden met het oog op zo weinig mogelijk strafpunten maken. Tijdens deze show toont het Pedal to the Medal team van Wereldkampioen Kenny Belaey al hun strafste trucks.