Alle activiteiten

Een festival door en voor fietsers

Het Bike Stories Festival draait rond de fiets en onvervalst fietsplezier.
Laat je inspireren door andere levensgenieters op twee wielen, en doe actief mee. Er zijn activiteiten voor het hele gezin. 

We Leaf

Beelden van WeLeaf

We Leaf

Zoë en Olivier vertrekken op de fiets op reis
zonder ervaring, zonder tijdslimiet en zonder plan. Vier jaar later hebben ze ruim 40.000 kilometer afgelegd. Op de fiets, met de kano, op ski’s, in een zeilboot, te voet en zelfs op skates. Allemaal op de kracht van hun spieren. Langzaam en duurzaam. Ze reizen van ongekende gastvrijheid naar pure wildernis, van momenten vol tranen naar triomfantelijke overwinningen, van hevige ruzies naar intens geluk.

Food Bikes

Food Bikes

Een hapje en een tapje? Onze food bikes denken mee aan je maag.

MTB parcours

MTB parcours

Al eens gefietst op het prachtige mountainbike-parcours van het domein? Dan is het nu hét moment. Kies de coolste mountainbike en laat je volledig gaan op het heerlijk avontuurlijke parcours!

Hoe steel ik een fiets?

Hoe steel ik een fiets?

Hoe doen die fietsdieven het toch, om telkens opnieuw met je nieuwe fiets aan de haal te gaan. Ook al dacht je nog dat die zo goed op slot zat? Professionele fietsendieven hebben er zo hun trucjes voor. De welke? We nodigen een fietsdief uit die zijn geheimen zélf komt opbiechten.

Kinderactiviteiten

Kinderactiviteiten op de loopfiets en gewone fiets

Kinderactiviteiten

Het Bike Stories Festival is er voor het hele gezin! We denken ook aan de allerkleinsten. Laat je kids zich helemaal uitleven. Met de springkastelen, de kleurtafels, het verticaal fietsen en nog zoveel meer maken ook je kinderen er een onvergetelijke dag van!

Fietsen voor professionals

Santos SUB politiefiets Belgie

Fietsen voor professionals

De fiets wint steeds meer terrein op professioneel vlak. Koeriersdiensten, politie, marketing bedrijven, winkelketens,… hebben al ontdekt hoe de fiets een meerwaarde is. Daarom tonen we je ook graag hoe de fiets je op proffesioneel vlak kan helpen.

Kampvuren

Bike stories festival kampvuur

Kampvuren

Ah, de charme van een kampvuurtje. Verspreid rond de tent kan je genieten van de gezellige intimiteit van een vuurkorf. Dé plek om in alle rust je eigen verhalen te delen met anderen. Bekend of onbekend, fietser of (nog) niet. Wat is er mooier dan met elkaar je ervaringen te delen? Zo houden we het lekker warm op het einde van het jaar.

Ontmoet onze storrytellers

Storytellers we leaf

Ontmoet onze storytellers

Stel je vraag rechtstreeks aan degene die het weten. Experts van fietsmerken, reizigers, techniekers,… tijdens het festival kan je al je vragen rechtstreeks aan hen stellen. Zo blijft geen vraag onbeantwoord.

Testritten

Testritten op terrein

Testritten

Waarom zijn fietsmerken als Santos, Achielle, Velo de Ville, Urban Arrow, Brompton & I:SY zo superieur? Kom langs op de standjes van onze partners. Kies een testfiets en maak een rit door het domein. Dan ervaar je het antwoord op je vraag.

Workshops

Workshops

Er is zo veel te vertellen over fietsen en fietsverhalen, maar ook over de techniek en technologie die tegenwoordig op fietsen staat is veel te leren. We organiseren workshops die je mee kan volgen zodat jij je fiets nog beter begrijpt.

Fiets labelen​

Bike stories festival politie labelen

Fiets labelen

Je fiets laten registreren is een kleine stap in het beveiligen van je fiets. Daarom zorgen we ervoor dat je dit ook op locatie kan doen, nog een reden om zeker met je fiets te komen.

Fiets markt

Fiets markt

Onze fietsmerken komen mee om je alles over hun fietsen te vertellen. Spreek met de eigenaars of vertegenwoordigers en kom alle geheiemen te weten van de fiets.

Challenges

Challenges

Het festival daagt je uit! Om zoveel mogelijk mensen op de fiets te krijgen, word je op verschillende plaatsen op het festivalterrein uitgedaagd. Speels en grappig … en ook goed voor je conditie. Je kan er zelfs prijzen mee winnen!

Verticaal fietsen

Verticaal fietsen - met de fiets de lucht in

Verticaal fietsen

Wat als je nu eens omhoog zou fietsen in plaats van vooruit? Da lijkt ons nu echt uitdaging. Met de verticaal fiets kan je 12 meter omhoog fietsen, en ondertussen kan je genieten van het zicht over het hele Bloso domein.

Trial show

Trial show - team kenny belaey

Trial show

Biketrial is de meest technische sport die kan worden beoefend met een fiets. Het uiteindelijke doel van deze sport is obstakels berijden met het oog op zo weinig mogelijk strafpunten maken. Tijdens deze show toont het Pedal to the Medal team van Wereldkampioen Kenny Belaey al hun strafste trucks.